כאן עובדים בכיף!
הנאה מסביבת העבודה הפכה למרכיב חשוב עבור עובדים רבים, כל שכן במקצועות בהם מתנהל מרדף מצד מעסיקים אחר עובדים מצטיינים. אז איך הופכים את מקום העבודה למקום שכיף לעובדים לעבוד בו?

תהליכים של מימוש וסיפוק עצמי שמאפיינים את דור העובדים הנוכחי חדרו בשנים האחרונות מהמרחב הפרטי גם למחוזות עולם התעסוקה. אם בעבר, אנשים הסתפקו בהנאה בזמנם הפרטי והגיעו לעבודה בעיקר בכדי לפרנס, הרי שכיום, יותר ויותר אנשים רוצים ליהנות גם במקום העבודה שלהם ומסביבת העבודה המקיפה אותם. נכון, זו עדיין עבודה אחרי הכל, אבל עובדים רבים שואלים את עצמם, “למה שלא אהנה גם במקום בו אני מבלה חלק ניכר מחיי היום יום שלי, ואשר משפיע באופן ניכר גם על החיים הפרטיים שלי?”
המחשבה הזאת משליכה באופן ישיר על מעסיקים אשר מעוניינים למשוך לחברה שלהם עובדים איכותיים, כל שכן במקצועות בהן ישנה תחרות גדולה על עובדים איכותיים שיכולים להצעיד את החברה קדימה. הרבה פעמים, מה שיביא עובד חדש לחברה, או הסיבה שתשאיר את העובד בחברה, תלויה בתחושה שאותה הוא מקבל ממקום העבודה שלו, מהמנהל הישיר שלו, מחיי החברה במקום העבודה, מהתנאים הסביבתיים, מהדאגה לעובד ולרווחתו. מעסיקים נבונים מבינים שיש קשר הדוק בין הצלחת החברה לבין ההבנה שהעובד הוא יצור חברתי עם צרכים, משפחה, תחביבים, שאיפה ליחסי אנוש טובים, ורצון להרגיש טוב במקום שבו הוא ‘נותן מעצמו’ הרבה שעות והשקעה מרובה מדי יום. לרוב, יחס טוב לעובד ובניית מערך שיפעל למענו יגרום להגדלת הסיכוי להצלחת החברה ולהגשמת מטרותיה העסקיות.
איך מייצרים חברה שכיף לעבוד בה? הנה כמה פרמטרים שכדאי לשים אליהם לב:
ראיית העובד וצרכיו
חברות רבות, בעיקר גדולות, מפעילות מערך סוציאלי שתפקידו להבין את העובד וצרכיו. אולם, גם חברות קטנות יכולות להבין את צרכיו של העובד וזאת ללא מערך מוסדר שבוחן ללא הרף את הנסיבות שיהפכו את העובד לשמח, ואת החברה לשמחה. פשוט תראו היכן העובד מתקשה, או מה עושה אותו מאושר. נסו להבין אותו כבן אדם ולראות איך ניתן לעזור לו מול ההתמודדויות הספציפיות שלו. לפעמים יש קושי בשמירה על הילדים, או עם מטלות הבית, כל שכן בתקופות משבריות כמו תקופת הקורונה. נסו לתת מענה פרטני לבעיות פרטניות, ובמקביל, ליזום מענה מוקדם לאתגרים חוזרים ונשנים עמם מתמודדים העובדים. להביא שמרטפים לעבודה, או לאפשר להורים לעבוד לסירוגין מהבית בשעות יותר נוחות, יכולים לעזור לעובדים להתמודד מול אתגרים קבועים או זמניים. אפשר גם לבדוק מול העובד האם הפתרונות המוצעים עוזרים לו. עובד שיראה שרואים אותו ואת האתגרים עמם הוא מתמודד, שירגיש שהוא לא צריך להסתיר את הקשיים שהוא מביא עימו, ירגיש טוב יותר במקום העבודה, ולרוב, גם המחויבות שלו למקום העבודה תגדל.
אופק להתפתחות
תעניקו לעובדים שלכם אופק התפתחותי שיבוא לידי ביטוי בהעשרת הידע, הכישורים, הניסיון, וגם בחשבון הבנק. כאשר עובד יודע שיש אופק התפתחותי הוא מעוניין להישאר בחברה ולעבור לתפקיד שיתרום עוד לעצמו ולחברה. אפשר גם למנות אנשים מהחברה לתפקידים מגוונים, החל מאחראי פעילויות, דרך אחראי שיבוץ ל’בונוסים’ ו’פינוקים’, וכלה בשיבוצים מקצועיים התואמים את כישוריהם של העובדים – אשר יתוגמלו על עבודתם. חשוב להתנהל בשקיפות, בהוגנות וביושר ולהראות לעובדים כיצד צבירת הניסיון המקצועי האמור וביצוע תפקידים מקצועיים או כלליים שונים יכולים לסייע להם להתקדם בחברה, או, אם יבחרו, בהמשך הקריירה שלהם במקומות אחרים. עובד שידע את כל האמור, יקבל תחושה שהשווי שלו הולך וגדל באופן הדרגתי, ושיש לו עוד יכולת לגדול בחברה, לתרום, ולהשפיע יותר על הסביבה שלו.
העצמת תחושת השותפות
נכון, לפעמים שקיפות יתר יכולה לגרום לעובד לחוש חוסר יציבות. אולם, כאשר העובד ירגיש שהוא יכול לתרום מכישוריו להתמודדות החברה עם האתגרים הניצבים בפניה, הוא ירגיש שהוא חלק ממארג גדול יותר ושסומכים עליו, ושכנראה הוא חלק מהפתרון ולא מהבעיה. בהקשר זה, וגם בהקשרים נוספים, צריך לשקול לערב את העובדים בנוגע לתכניות פיננסיות שמטרתן לגרום להצלחה גדולה יותר של העסק. לדווח לעובדים על מהלכים עתידיים ולבקש מהם חוות דעת שבה הם יתרמו את דעתם לגבי האופן שבו דברים צריכים להיעשות – בהנחה שיש רלוונטיות לשאול את העובדים שהחלטנו לערב. ברגע שיש בחברה שקיפות כלפי העובדים וישנה פתיחות, נוצרים יחסי אמון ותחושות חיוביות בקרב עובדי החברה אשר מחברים אותם לחברה.
פעילויות חברתיות משותפות
בילוי משותף, פעילויות גיבוש אתגריות, טיולים, ימי כיף, נסו לייצר לצוות העובדים חוויות כיפיות משותפות עם תוכן שאינו קשור ישירות לעבודה שלהם. בירה משותפת בסוף יום העבודה, ארוחות, משחקי חברה, כל אלה יכולים לייצר חיבור בין העובדים לבין עצמם, אך גם למקום העבודה שמאפשר זאת עבורם.
תחרויות פנים ארגוניות נושאות פרסים
תציבו בפני עובדים בודדים או צוותי עובדים משימות שונות שאם הם יעמדו בהן הם יוכלו לזכות בפרס סימלי, או פרס ‘מפרגן’ ששווה להתחרות עליו. צריך שהתגמול יהיה הולם, כזה שמייצר חוויה ולא יריבויות מרות, ושיצליח להניע את העובד או הצוות להתאמץ לזכות בו. הבונוס שיתקבל לא יסתכם רק בפרס אותו יקבל הזוכה או הזוכים, וגם לא ברווח שהחברה תפיק מהצלחת העובד, במקרים שכאלה ישנו גם את הערך המוסף של ההנאה האינדיבידואלית ו/או הצוותית מהדרך החווייתית.
תנו לעובדים להרגיש בנוח במשרד
מהחללים הציבוריים ועד לחללים הפרטיים של כל עובד, תדאגו שסביבת העבודה של העובדים שלכם תגרום להם להרגיש בנוח במקום העבודה. ממטבח מאובזר עם חטיפים וקפה זמין ועד משרדים מעוצבים, וכל מה שבאמצע, דאגו שיהיה נעים לעבוד במשרד.
רוצים לדעת אם אתם יכולים לעשות משהו נוסף כדי שהעובדים שלכם ירגישו בנוח ויהיו מרוצים? אם התשובה היא כן, פשוט תתייעצו איתם, תשאלו אותם. ותזכרו: עובדים מסופקים ונאמנים יותר מצליחים יותר במכירות ומשפרים את הרווחים של החברה.
בהצלחה!
מלאו את הפרטים ומומחי דן אנד ברדסטריט
ילוו אתכם במציאת הפתרון שמתאים לכם
הפרטים התקבלו
תודה שנרשמת לשירות המידע של dunsguide.

נציגנו יחזרו אליך בהקדם
דן אנד ברדסטריט
פתרונות מידע גלובליים
צמיחה עסקית
הגנה עסקית
לשכת אשראי
פתרונות בהתאמה אישית
כתבות ומאמרים מקצועיים

כל הזכויות שמורות 2019 © דן אנד ברדסטריט ישראל