דוח מצב על מדד חוסן העסקים בארה”ב, אוגוסט 2020

מבט רב-מימדי על כלכלת ארה”ב
מדד חוסן העסקים הקטנים בארה”ב ירד ב – 0.2 נקודה במהלך תקופת הדיווח האחרונה, על רקע החזרה של סגר והגבלות מחמירות יותר במקומות רבים בארה”ב בשל התפשטות הנגיף. ירידה זו מגיעה לאחר עליה של 2.3 נקודות במאי 2020, מסתמן כי חלה התדרדרות מסוימת בתנאים התפעוליים של עסקים קטנים בהשוואה לחודש הקודם. נתוני הפיגורים והאטה במדד נותרו במגמת עליה, מה שמעיד כי העסקים הקטנים עדיין מתמודדים עם אתגרי התקופה, על אף מגמת ההתאוששות בכלכלת ארה”ב.
בשוק התעסוקה בארה”ב צפויה האטה בגיוס המשאב האנושי. נראה שרק כ-507 אלף גיוסים התממשו ביולי 2020 זאת לאור האטה משמעותית בהיקפי הגיוסים בהשוואה ל-4.8 מיליון משרות שאוישו ביוני 2020. ניתן לייחס חלק מההתכווצות לעליה במספר מקרי הקורונה המאומתים, אשר הובילה מדינות ואזורים מסוימים במיתון אסטרטגיות הפתיחה מחדש שלהן ומנעה מעובדים לחזור למקומות העבודה שלהם כפי שתוכנן קודם לכן. שוק התעסוקה צפוי להמשיך ולהוסיף משרות בקצב משתנה בכל חודש עד שהתנאים יתייצבו.
מדד חוסן העסקים הכללי בארה”ב
על פי מדד החוסן העסקי הכולל בארה”ב, אחוז הסיכון בקרב חברות ביבשת נותר במגמת התדרדרות, לאחר שהמדד ירד בעוד 0.5% ו – 0.2 נקודות בחודש יוני. בנוסף, קצב הירידה השנתי ממשיך להאיץ (3.4%-), נראה שבנקודת זמן זו הירידה היא בקצב המהיר ביותר שנרשם עד היום. מומנטום הירידה החזק ניכר בציון האשראי המסחרי שאנו קובעים, אשר יורד בקצב שנתי של 6.0%, הירידה המהירה ביותר שנרשמה עד היום והרמה המצרפית הנמוכה ביותר שנרשמה מאז השקת המדד בשנת 2010.
ממצאים
נתוני המעקב לחודש אוגוסט מכבידים מעט על האופטימיות ששידר מדד חוסן העסקים בחודש הקודם, כשהציג עליה נמרצת של 2.3 נקודות, ורמז על האפשרות של התאוששות בסימן חיובי לקהילת העסקים הקטנים בארה”ב. ואולם, הירידה החודש, אף שהיא קטנה, מעמעמת את התקווה להתאוששות רציפה. רוב מגזרי המדד, בהובלת מגזרי הקמעונאות והנדל”ן, הציגו ירידות במהלך תקופת הדיווח הנוכחית. נתוני המדד מראים שעסקים קטנים עדיין מתקשים לעמוד בהתחייבויות התשלום שלהם למרות יוזמות הפתיחה מחדש שייושמו כמעט בכל מדינות ארה”ב בחודש מאי, ושהם עדיין מתמודדים עם עיכובים למרות הירידה במספר מקרי הקורונה.
למרות שחלק מהמדינות הקלו על התקנות לסגירת עסקים בשל הקורונה, מדד החוסן הכללי לעסקים ממשיך במגמת התדרדרות, כשהוא מצביע על כך שחברות, ברמה המצרפית, ממשיכות להציג מאפיינים המעידים על סיכון גבוה יותר לצד פיגור עמוק בתשלומים (יותר מ – 90 יום אחרי מועד התשלום), קושי בתשלומים ואף סגירת העסק. הפערים בסיכונים בין אזורים שונים רחבים למדי, אבל בכלל המדינות נתוני המדד נותרו נמוכים במידה קודרת מאשר בשנים קודמות, כאשר המדינות שדיווחו על רמות הקורונה הגבוהות ביותר בהן נרשמו ירידות משמעתיות במדד. במקביל, כלל המגזרים המרכזיים נותרו ברמת סיכון גבוהה יותר (מתחת ל – 50 נקודות) לראשונה מאז אמצע 2013. קצב ההתדרדרות ממשיך להאיץ, כשהוא מעיד שהסיכון טרם התייצב וסביר להניח שיגדל במהלך החודשים הקרובים.
מתודולוגיה
מדד חוסן העסקים הקטנים מודד את הביצועים של עסקים קטנים בהשוואה לתקופה המקבילה מהיבט דפוסי התשלומים והשימוש באשראי. מדד התעסוקה בארה”ב משלב את נתוני מדד חוסן העסקים הקטנים עם נתוני לשכת התעסוקה של ארה”ב על מנת לחזות את השינוי החודשי במספר המשרות הלא-חקלאיות. מדד החוסן העסקי הכולל מבוסס על ממוצע משוקלל של דירוג החיוניות של דן אנד ברדסטריט, חיזוי הפיגור בתשלומים וחיזוי סך ההפסד. המדד נע בין אפס (רמת סיכון גבוהה בכל העסקים) ל – 100 (רמת סיכון נמוכה בכל העסקים). הדוח מבוסס על הנתונים הזמינים נכון ל – 31 ביולי, 2020.
כתבות נוספות:
מלאו את הפרטים ומומחי דן אנד ברדסטריט
ילוו אתכם במציאת הפתרון שמתאים לכם
הפרטים התקבלו
תודה שנרשמת לשירות המידע של dunsguide.

נציגנו יחזרו אליך בהקדם
דן אנד ברדסטריט
פתרונות מידע גלובליים
צמיחה עסקית
הגנה עסקית
לשכת אשראי
פתרונות בהתאמה אישית
כתבות ומאמרים מקצועיים

כל הזכויות שמורות 2019 © דן אנד ברדסטריט ישראל