כיצד מודיעין עסקי יכול לסייע להימנע מפגיעה בתזרים המזומנים של העסק? - Dun & Bradstreet
הגנה עסקית
צמיחה עסקית
28.10.20

כיצד מודיעין עסקי יכול לסייע להימנע מפגיעה בתזרים המזומנים של העסק?

מערכת דן אנד ברדסטריט
1תמונה-מאמר-לקידום-בטאבולה

תקופות של משבר כלכלי גורמות לא אחת לאפקט דומינו שבו חברה שהשתמשה בשירותיו של ספק קרסה, והפיגורים בתשלומים השפיעו בצורה חדה על תזרים המזומנים של אותו ספק. שיתופי פעולה עסקיים יכולים להוביל שתי חברות להצלחה כלכלית או לכישלון מוחץ.

האם מדובר רק במזל? מסתבר שלא.

במבט לאחור חלק מאותן החלטות שגויות של אותם ספקים שקרסו, היה לתת אשראי ללקוח או לשותף עסקי. החלטות אלו היו יכולות להימנע. כיצד? לו רק היה בידם את המודיעין העסקי הרלוונטי המעיד על קשיים תזרימיים של הארגון שהחל את אפקט הדומינו, היו יכולים לבצע את העסקה במזומן ללא אשראי. במאמר זה תגלו כיצד מודיעין עסקי יכול לסייע לכל עסק להימנע מפגיעה בתזרים ולבצע החלטות עסקיות טובות יותר.

יצירת ביטחון עסקי בתנאי חוסר וודאות

הדרך הטובה ביותר לבדוק את היציבות הפיננסית של לקוח מבוססת על שילוב של שלושה מרכיבים עיקריים:

  1. גישה לנתונים הפיננסיים של אותה חברה: נתונים אלה כוללים את הנכסים של החברה, ההתחייבויות שלה, הנזילות, הדוחות העסקיים והדירוג שלה. אם מדובר על חברה ציבורית הנסחרת בבורסה הנתונים הללו זמינים לכל אחד. כאשר מדובר בחברות פרטיות יש לאתר מקור אמין המסוגל לספק דו”ח הכולל את הנתונים והמידע העסקי על החברה.
  2. גישה לניתוח הנתונים הפיננסיים: קבלת הנתונים הפיננסים הגולמיים לא תמיד מספיקה כדי לקבל החלטה מושכלת בזמן אמת. למשל, אם כנגד ספק כלשהו עומדת תביעה משמעותית שהפסד בה יכול להרע את מצבו הכספי לרבעון הבא, כדאי לנתח את הנתונים ולזהות את הסיכון. דו”ח מודיעין עסקי מפורט הכולל את הנתונים הגולמיים וניתוח עסקי שלהם, יאפשר לקבוע את מדיניות האשראי הנכונה מול אותו לקוח או ספק.
  3. מוסר התשלומים של החברה: חברות רבות “מגלגלות” את האשראי לספקיהן. למרות שיש בידן את תזרים המזומנים הדרוש, מוסר התשלומים שלהן לוקה בחסר. מידע אודות מוסר התשלומים של חברה יכול לאפשר לכם לזהות קשים אלה, ולעבוד עם אותה חברה אך ורק על בסיס הזמנות במזומן.

ניהול סיכונים – קבלת התראות על שינויים מהותיים בדירוג האשראי של הספקים והלקוחות

לצד הבחינה של ספקים ולקוחות וניהול סיכונים לפני תחילת ההתקשרות עמן, חשוב לבצע ניטור שוטף של מצבם הפיננסי לאורך כל תקופת ההתקשרות. חברות יציבות רבות איבדו את דירוג האשראי שלהן בפתאומיות בשל אירועים מקומיים ברמת המיקרו המשפיעים על הארגון. נוסף על כך, בעידן של חוסר וודאות שינוי ברמת המאקרו עשוי להשפיע על חברות שונות. למשל, בתקופת משבר הקורונה חברות המעניקות שירותים בתחום התיירות ספגו פגיעה משמעותית בהכנסותיהן, ותזרים המזומנים שלהן צנח באופן משמעותי. החברות נאלצו להמשיך ולשלם לעובדים במשך תקופה פיצויים, ולכן לא יכלו לעמוד בהתחייבויות מול הספקים. תהליך זה, יצר את אפקט הדומינו על החברות העובדות עימן, ואף הן הסתכנו בקושי פיננסי או אף חדלות פירעון.

משום כך, חשוב לקבל התראות אודות עסקים שמצבם הורע, ולדעת בזמן אמת על שינויים מהותיים בדירוג האשראי של החברות, כדי לשנות את מדיניות האשראי שהעסק שלכם מעניק להן. במיוחד אם מדובר באחד מהלקוחות הגדולים המזמין מוצרים ושירותים בהיקף משמעותי ביחס לכלל הכנסות העסק שלכם.

לסיכום, כדי למנוע פגיעה בתזרים המזומנים של העסק, חשוב לפני התקשרות עם לקוח חדש לקבל מודיעין עסקי אשר יצביע על פוטנציאל למקרי חדלות פרעון ולהמשיך לעקוב אחר התראות שונות על פעילות. חברות המתמחות באיסוף מידע זה (חברות מודיעין עסקי) יכולות להוות מקור אמין לקבלת הנתונים המקיפים אודות חברות ועסקים שונים בישראל, ולסייע לכם לפעול בזירה העסקית תוך ביצוע ניהול סיכונים מושכל ומניעת פגיעה בתזרים המזומנים.   

אודות אופיר שמואל לכל הכתבות מאת אופיר שמואל
בנוסף אולי יעניין אותך גם
נשמח להכיר מקרוב ולעזור גם לעסק שלך לצמוח
077-7298003
יצירת קשר

מלאו את הפרטים ומומחי דן אנד ברדסטריט
ילוו אתכם במציאת הפתרון שמתאים לכם

פניתך התקבלה,
נציגנו יחזרו אליך בהקדם

דן אנד ברדסטריט

פתרונות מידע גלובליים

צמיחה עסקית

הגנה עסקית

לשכת אשראי

פתרונות בהתאמה אישית

כתבות ומאמרים מקצועיים

כל הזכויות שמורות 2019 © דן אנד ברדסטריט ישראל