מנהלים עסק?
כך תוכלו לנהל קשרים עם ספקים בביטחון ולהימנע מסיכונים מיותרים

כל עסק נעזר מידי פעם בספקים לצורך פעילותו השוטפת. אך כגודל התלות, גודל האכזבות שעלולות להתרחש: ספקים לא אחראיים, כאלו שאינם עומדים בזמנים ומשאירים אתכם תקועים ברגע האחרון, או הגרוע מכל: כאלו שפושטים רגל ולא מספקים לכם סחורות או שירותים לאחר שכבר העברתם תשלום. מצד אחד, אי אפשר להתנהל בלעדיהם. מצד שני – איך לוודא שהספק שאתם עומדים לעבוד אתו הוא אמין? הנה צ׳ק ליסט לעבודה עם ספקים שיפחית משמעותית את הסיכון שלכם.
- גגלו את הספק ב–Google
המידע זמין היום לכל, וגיגול פשוט של הספק יוכל להוביל אתכם לנכסים הדיגיטליים שלו כמו אתר האינטרנט, עמוד הפייסבוק או אולי אפילו איזשהו ביקורת שנרשמה עליו. כאשר לספק נכסים דיגיטליים מסודרים, כתובת משרד מסודרת ועמודים דיגיטליים מעודכנים ומתוחזקים, זה יכול לחזק לכם את ההערכה שמדובר בספק איכותי, אם כי זה כמובן לא התנאי היחיד ולא מספיק. השלב הזה נועד לבחון הצצה ראשונית לנוכחות הדיגיטלית של הספק.
- בדקו ברשם החברות את הספק
ללא שום עלות הכרוכה בכך, תוכלו להיכנס לאתר רשם החברות, ולחפש את הספק שלכם באמצעות השם של החברה או מספר הח.פ. שלו. תוך כמה שניות, תוכלו לדעת אם החברה פעילה או חס וחלילה – מצויה בהליכים משפטיים או בפירוק. במקרה כזה, לא מומלץ לעשות עסקים עם הספק. למרות שה״טריק״ הזה זמין לכולם וחינמי לחלוטין, לא מספיק בעלי עסקים משתמשים בו ועלולים ליפול בפח עם ספק שמצוי בהליכים משפטיים בעייתיים וחסר איתנות פיננסית.
- חפשו מידע בקהילות שאתם חברים בהן
המלצות מחברים – הן הדבר הכי טוב שאתם יכולים לקבל. בפייסבוק ישנן עשרות קהילות מקצועיות לבעלי עסקים, ואם תוכלו לקבל חוות דעת על ספק מאנשים באותן קהילות, זה יכול להקל עליכם בתהליך הבחירה שלו בצורה משמעותית. גם אחרי שהתבייתתם על ספק ואתם מעוניינים בשירותיו, נסו לבדוק אם במעגל המכרים שלכם יש אדם שכבר השתמש בשירותיו ויכול להעיד ממקור ראשון אם מדובר בספק איכותי. חוכמת ההמונים (והחברים) עומדת לרשותכם, אז אל תהססו להשתמש בה.
- חפשו את הספק במדריכים אובייקטיביים כמו ה–dun’s guide שייתן לכם ידע על רמת האמינות שלו
כמעט חצי מיליון עסקים רשומים ב- dun’s guide וחיפוש פשוט של הספק בו אתם חושקים במדריך, יוכל להעניק לכם את הידע הדרוש לכדאיות העבודה אתו. ה- dun’s guide שקלל עשרות פרמטרים של חוסן פיננסי ויציבות עסקית, כדי לתת הערכה על כל ספק וספק. המדריך כל כך מקיף, שגם ספקים שאין ברשותם אתר אינטרנט פעיל או עמודים ברשתות החברתיות, יצוינו בו. בעלי עסקים בתחומים רבים: מקבלני בניין, דרך רואי חשבון ועד למשרדי חקירות. לאור הפשטות של השימוש, משתמשים במדריך הזה יותר מ-2 מיליון איש בשנה. אך לא מדובר רק באינדקס.
מעבר לאינדקס, חפשו באתר את חותם האמינות הכחול של dun & bradstreet שיאפשר לכם לדעת שמדובר בספק אמין. יש לשים לב שקיים גם חותם Premium אשר מוענק רק לעסקים היציבים ביותר במשק. יש לקחת זאת בחשבון בעת תהליך הבחירה שלכם. אגב, אם תרצו לצרף את העסק שלכם לשם, תוכלו לעשות זאת דרך הלינק הזה. מומלץ מאד לבחון באתר מראש שהספק שלכם מתמחה בקטיגוריה בה הוא נותן לכם שירותים, כדי להימנע ממגע עם ספקים לא מקצועיים.
- בקשו הצעת מחיר מפורטת
הצעת המחיר שתבקשו מהספק חייבת לכלול גם סעיפים שמפרטים את טיב השירות, גם לאפשר לכם נקודת יציאה במידה והספק לא עומד בהתחייבויותיו וגם את המחיר הסופי שאתם תשלמו. טיפ חשוב, הוא להתנות את התשלום בהתקדמות העבודה. אל תשלמו לספק מראש סכומים גדולים לפני שסיפק דבר מה, אלא התנו את התשלום בקצב ההתקדמות בפרויקט או באספקת הציוד/שירות.
במקרים רבים, תוכלו לראות כבר בשלב הצעת המחיר את הרמה של הספק. אחד שישלח הצעת מחיר לא מפורטת, לא ברורה, לא נהירה, הוא כזה שאין ברשותו ניסיון רב או אחד שעדיף לא לעבוד אתו. נסו להבין את רמת הניסיון של הספק גם באמצעות הצעת המחיר ומה שהיא משדרת מבחינת הסדר והארגון שלו.
- לא להאמין מיד להמלצות מלקוחות שהספק נותן
ספקים רבים יסכימו, במידה ותבקשו, להפנות ללקוחות ממליצים. כמובן שכאשר הספק בוחר אותם, הסיכוי שתקבלו את כל התמונה הוא נמוך. גם אם הלקוחות הממליצים שבחר הספק יעידו כי הוא איכותי, אתם בטח יכולים להניח שהוא לא היה מפנה אתכם ללקוחות הפחות מרוצים שלו. לכן, עדיף לכם להסתמך על מקורות מידע אובייקטיביים ששמים בראש מעייניהם את הטוב שלכם, ולא רק את הטוב של הספק. dun’s guide הוא דוגמא לכך, שכן מדורגים בו רק בעלי מקצוע שעומדים בחותם האמינות של דן אנד ברדסטריט.
התנהלות נכונה עם ספקים יכולה לקבוע אם העסק שלכם יצליח, והיא יכולה גם להכניס אתכם לבעיות לא צפויות. העסק שלכם, נראה במקרים רבים כמו הספקים שאתם בוחרים. בזה תלוי אם תעמדו בזמנים או תאחרו, אם השירותים שהעסק שלכם נותן יהיו האיכותיים ביותר או טעוני שיפור. בחירה לא נכונה של ספק יכולה לעלות ביוקר, ולכן חשוב להקדיש את הזמן ולבצע את הצ׳ק ליסט שהזכרנו כדי לראות שמדובר בגורם ששווה לעשות אתו עסקים.
מלאו את הפרטים ומומחי דן אנד ברדסטריט
ילוו אתכם במציאת הפתרון שמתאים לכם
הפרטים התקבלו
תודה שנרשמת לשירות המידע של dunsguide.

נציגנו יחזרו אליך בהקדם
דן אנד ברדסטריט
פתרונות מידע גלובליים
צמיחה עסקית
הגנה עסקית
לשכת אשראי
פתרונות בהתאמה אישית
כתבות ומאמרים מקצועיים

כל הזכויות שמורות 2019 © דן אנד ברדסטריט ישראל